fbpx

Az élet kereke

[Olvasási idő: 1-2 perc]

Az élet kereke (Wheel of Life; Henry és Karen Kimsey-House, Phillip Sandahl és Laura Whitworth) a Koaktív Coaching (Co-Active) egyik alappillérje, amellyel életünk egyes aspektusait tudjuk képileg megjeleníteni, ezáltal saját magunknak is szemléletesebbé tenni. Gyakorlatilag egy pillanatfelvételt készíthetünk, hogyan érezzük magunkat a jelen pillanatban életünk különböző területeit figyelembe véve. 

 

Ezek a területek a megalkotók szerint: Család, Karrier, Egészség, Egyéni fejlődés, Barátok és kapcsolatok, Anyagi helyzet, Szabadidős tevékenységek és Otthoni környezet. Azonban ezek személyre és élethelyzetre szabhatóak!

 

A gyakorlat lényege, hogy jelöljük meg elégedettségi szintünket egy 1-10-es skálán (1=“egyáltalán nem vagyok elégedett”, 10=“teljesen elégedett vagyok”) minden egyes területen, majd egy vonallal kössük össze a pontokat (lásd a képen a fehér vonalat). Így, egy szemléletes képet kaphatunk az aktuális egyensúlytalanságról (minél jobban “fűrészfogas” a vonal, annál inkább beszélhetünk egyensúlytalanságról).

 

A kerék segítségével meghatározhatjuk, hogy mely területekre szükséges jobban odafigyelnünk, vagy éppen melyekre támaszkodhatunk. Érdemes néhány havonta megismételni a gyakorlatot, így láthatjuk, hogyan változik, változott életünk.

.

Szerző

Sebestyén Balázs

Sebestyén Balázs

Szia! Örülök, hogy itt vagy! Sebestyén Balázs vagyok, a Psycholife megálmodója és megvalósítója. Cikkeimmmel szeretnék egy olyan tudást átadni, amelyet sajnos az iskolában nem tanítanak.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

A Psychotudás egyéb cikkei

Szimpatikus, amit csinálunk?

Kövess minket Facebookon, és csekkold az érdekes cikkeket! 🙂 

Hogyan teszed magad boldogtalanná, miközben a boldogságot keresed?

Töltsd le az e-bookot, és legyél igazán boldog!