fbpx itemtype='https://schema.org/Blog' itemscope='itemscope' class="post-template post-template-elementor_header_footer single single-post postid-8102 single-format-standard wp-custom-logo ast-blog-single-style-1 ast-single-post ast-inherit-site-logo-transparent ast-hfb-header ast-desktop ast-page-builder-template ast-no-sidebar astra-3.9.4 elementor-page-7981 ast-normal-title-enabled elementor-default elementor-template-full-width elementor-kit-2599 elementor-page elementor-page-8102">

Az élet kereke: mennyire vagyunk elégedettek az egyes életterületekkel

Az élet kereke (Wheel of Life; Henry és Karen Kimsey-House, Phillip Sandahl és Laura Whitworth) a Koaktív Coaching (Co-Active) egyik alappillérje, amellyel életünk egyes aspektusait tudjuk képileg megjeleníteni, ezáltal saját magunknak is szemléletesebbé tenni.Gyakorlatilag egy pillanatfelvételt készíthetünk, hogyan érezzük magunkat a jelen pillanatban életünk különböző területeit figyelembe véve. 

 Ezek a területek a megalkotók szerint: Család, Karrier, Egészség, Egyéni fejlődés, Barátok és kapcsolatok, Anyagi helyzet, Szabadidős tevékenységek és Otthoni/fizikai környezet. Azonban ezek személyre és élethelyzetre szabhatóak!

A gyakorlat lényege, hogy jelöljük meg elégedettségi szintünket egy 1-10-es skálán (1=“egyáltalán nem vagyok elégedett”, 10=“teljesen elégedett vagyok”) minden egyes területen, majd egy vonallal kössük össze a pontokat. Így, egy szemléletes képet kaphatunk az életünkről.  

Minél jobban „fűrészfogas” ez a vonal, annál inkább beszélhetünk egyensúlytalanságról. És minél kevésbé, annál inkább azt mutatja, hogy egyensúlyban vagyunk. 

A kerék segítségével meghatározhatjuk, hogy mely területekre szükséges jobban odafigyelnünk, vagy éppen melyekre támaszkodhatunk. Érdemes néhány havonta megismételni a gyakorlatot, így láthatjuk, hogyan változik, változott életünk.

Ehhez készítettem egy sablont, amit ide kattintva tudsz letölteni. 

Szerző

Sebestyén Balázs

Sebestyén Balázs

Szia! Örülök, hogy itt vagy! Sebestyén Balázs vagyok, business- és szervezetpszichológus. Célom e bloggal egy olyan tudás átadása, amelyet sajnos az iskolában nem tanítanak.