fbpx itemtype='https://schema.org/Blog' itemscope='itemscope' class="post-template post-template-elementor_header_footer single single-post postid-4655 single-format-standard wp-custom-logo ast-blog-single-style-1 ast-single-post ast-inherit-site-logo-transparent ast-hfb-header ast-desktop ast-page-builder-template ast-no-sidebar astra-3.9.4 elementor-page-7981 ast-normal-title-enabled elementor-default elementor-template-full-width elementor-kit-2599 elementor-page elementor-page-4655">

Mondjunk nemet!

 Sebestyén Balázs

Sebestyén Balázs

Hogyan mondjunk úgy "NEM-et", hogy közben a másik felet nem bántjuk meg?

NEM-et mondani hatékonyan, de nem sértően!

Sok helyzetben érezzük úgy magunkat, hogy zavar a másik fel viselkedése, reakciója. “Amikor olyan jó lenne, ha ő nem lenne a munkatársam / a csoport tagja / stb.)”. De olyan szituációban is sokszor vagyunk, amikor nincs kedvünk megtenni valamit, de mégsem mondunk nemet. Vagy éppen egy szívességre kérnek és “nincs szívünk” nemet mondani, pedig egyáltalán nincs kedvünk hozzá.

Veled is előfordult már ilyen? Biztosan! 😀

Milyen jó lenne ilyenkor egy olyan technika, amellyel rögtön hatékonyan nemet tudnánk mondani, ezzel megspórolni akár néhány napnyi feszültséget, és mérgelődést (“jaj de hülye voltam, amikor azt mondtam neki, hogy rendben, megcsinálom” – szerintem ismerős neked is, de mégsem bántjuk meg a másik felet, ugye? 🙂

Egy nagyon egyszerű technika segíthet ebben.

  1. Írjuk le vagy gondoljuk át a másik viselkedését/kérését!
  2. Írjuk le vagy gondoljuk át saját érzéseinket (legyünk őszinték!) Egyszerűen beszéljünk arról, hogy aktuálisan mit érzünk!
  3. Álljunk elő egy kéréssel (udvariasan, de határozottan)!

Jogosan merül fel benned a kérdés, hogy ennyi? Igen, ennyi!

Mivel ez egy nagyon egyénre- és szituációra szabott néhány mondat lesz, ezért nagyon nehéz példákkal szemléltetni, de hoztam azért néhányat.

Az egész technikának az a lényege, hogy a “kvázi felelősséget” “magunkra vesszük”, és a bennünk lévő érzésekről beszélünk, ahelyett, hogy a másikat szidnánk vagy bántanánk meg.

Szituáció A: “A személy” megkér téged, hogy menjetek el néhány nap múlva kirándulni, de neked nincs időd rá (ezt már most is tudod, de nem akarod megbántani, ahelyett úgy gondolod, hogy kitalálsz majd valami apróságot, ami miatt nem lesz jó)

Amikor megkértél az előbb, hogy menjünk el kirándulni, az BENNEM feszültséget keltett. Nem miattad, hanem azért, mert így sem tudok megbirkózni a sok aktuális feladatommal. Kérlek, ezt fogadd el, és segíts nekem ezzel abban, hogy ne legyek jobban feszült.

Szituáció B: B személy folyamatosan késik a megbeszéléséről.

A késéseid BENNEM frusztráltságot keltenek, kérlek, ezért próbálj meg erre odafigyelni.

Megosztás

Egyéb érdekes témák